Goshinjitsu

 

Goshinjitsu - Japanse zelfverdedigingskunst

 

Bewegen en ontwijken is beter dan incasseren!
Het doel van de Goshinjitsu verdedigingskunst is simpel; als je wordt aangevallen, is de beste verdediging het vermijden van de aanval.
Als dit onverhoopt niet mogelijk is, dan heeft iemand met kennis van Goshinjitsu de mogelijkheid om de aanval af te slaan en zonodig over te nemen. Dit resulteert in bijna alle gevallen in het uitschakelen van de tegenstander.

De 5 basisprincipes van Goshinjitsu: beweging, ademhaling, ontspanning, houding en uitstraling.
  
Snelheid is minder belangrijk, het moment (timing) wel!
Bij een aanval geldt: stap in beweging maar blijf ontspannen. Wacht het juiste moment af om een aanval te blokken of eventueel over te nemen. Alleen een blok kan soms voldoende zijn. Bij het overnemen van een aanval wordt veelal met de speciale technieken van deze zelfverdedigingskunt gebruikt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht.
Goshinjitsu gaat uit van het sei-to-do principe wat zoveel betekent als 'automatisch reactie op actie'. Met oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt van de instructeurs kun je jezelf verder trainen in de basisprincipes van dit effectieve verdedigingssysteem.

Aanval: afwenden/ blokkeren - counteraanval - controle dmv. greep, klem, verwurging.
 
Goshinjitsu heeft bewezen een ideale verdedigingsstijl te zijn voor jong en oud, mannen en vrouwen en combineert technieken uit verschillende Oosterse krijgskunsten zoals kempo, judo, aikido en jiu-jitsu. 


あなた自身のマスターである | be master of yourself  | controle over gedachte, actie, emotie