STREET Self-Defense

 

STREET Self-Defense training -  Voel jezelf veiliger en weerbaarder op straat!

Zelfverdediging: Het verschil tussen hard wegrennen en te durven blijven staan zit hem in het vermogen om jezelf te kunnen verdedigen in een moeilijke situatie. Enkele simpele technieken zijn snel aan te leren zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen als je in een gevecht terecht komt of overvallen wordt.

Het is van alle tijden dat mensen zich zo nu en dan bedreigd voelen of bedreigd worden, en hier dan niet direct een goed antwoord op hebben.
Er zijn genoeg situaties denkbaar, namelijk van het uitgescholden worden tot en met lijfelijk, grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vastpakken, betasten, slaan of erger.
Om hier een adequaat antwoord op te hebben is complex, daarom wordt hier tijdens de trainingen intensief aandacht aan besteed.
Vandaar ook dat de trainingen elementen in zich hebben van weerbaarheid, het werken aan een goede houding en alert zijn. De technieken die behandeld worden, kunnen een aanvaller stoppen, ongeacht hoe groot en sterk. Met technieken die weinig schade toebrengen maak je de aanvaller tijdelijk even hulpeloos, zodat je  voldoende tijd hebt om weg te kunnen komen. Jezelf zeker voelen en zeker overkomen is al een groot voordeel.

STREET Self-Defense heeft als basisprincipes beweging, ademhaling en ontspanning.
Je leert gebruik te maken van je eigen lichaamwapens (zoals o.a. hand, elleboog, knie) en het trainen van arm-overstrekkingen, pakkingen, klemmen, bevrijden, ontwijken en overnames.

Werken met principes die ook in veel vechtsporten van toepassing zijn, als voorbeeld de beweging van je opponent gebruiken tegen hem, hefboom technieken, aanvallen op plaatsen waar je opponent weinig weerstand kan bieden (kempo). Trappen, stoten, uitdelen en incasseren, klemmen, controle- en bevrijdingstechnieken. 

Alles komt voorbij en wordt geoefend. De technieken komen uit verschillende gevechtsporten zoals Kempo, Jiujitsu, Judo en Aikido.
Immers wat goed werkt pas je toe! Over het algemeen geldt dat het oefenen maakt dat iemand met een klein beetje kennis van Zelfverdediging zich zelfverzekerder en weerbaarder zal voelen. 

STREET Self-Defense gebruikt de basisprincipes uit verschillende vechtkunsten. 

Eenvoudig, effectief en realistisch dat is STREET Self-Defense!

 

Inhoud van de cursus:

• introductie in zelfverdediging
• passief verdedigen (als je nog niet wilt schoppen of slaan)
• basis weringen en ontwijkingen
• ademhaling: rustig, ontspannen, voorkom verlamming uit angst
• bevrijden: technieken voor wanneer je wordt vastgegrepen
• verdedigen/controle: technieken om een aanval te controleren
• basis gebruik lichaamswapens en drukpunten
• een gewapende tegenstander ontwapenen
• basis combinaties en proeve van bekwaamheid

 

De lessen worden gegeven in Grou op maandagavond van 19.30 - 20.30 uur